Treci direct la conținut
Ghid Complet Pentru Alegerea Corectă a Profilului De Aluminiu Pentru Bandă Led + Trucuri Montaj - ledia.ro

Profile de aluminiu pentru bandă LED- tipuri si montaj 2024

Salutare și bine te-am găsit pe blog-ul nostru!

Sper să regăse;ti utilă postrea de  pe blog-ul nostru cu profilul de aluminiu pentru bandă LED, care sunte aplicatiile, utilitatea tehnică si tipurile de profile.

Există un interes tot mai mare în utilizarea și incorporarea profilelor pentru bandă LED din aluminiu în diverse proiecte. Le putem folosii la:

  • bucătărie
  • mobilier
  • baie
  • tavan
  • garaj
  • podea
  • tablouri
  • firme luminoase
  • pereti

Pentru fiecare loc trebuie să găsim și modelul potrivit, pentru că există o cantitate destul de mare de modele, unele cu întrebuințări generale altele specifice. Noi avem momentan pe site-ul nostru aproximativ 80 de modele si creștem numărul lor in fiecare lună.

Pe site-ul nostru avem modele de incorporat, de montat pe suprafață, pentru colț, flexibile, pentru sticlă  sau duble. Dacă nu găsești un model care se potrivește, contactează-ne , lucrăm cu cel mai mare producător din Europa, cu siguranță găsim modelul de profil LED aluminiu pentru bandă, care ți se potrivește. 

Toate profilele de aluminiu au role dublu : cel estetic și cel tehnic. Estetic pentru că poate înfrumuseța proiectul nostru și tehnic pentru că montăm mai ușor banda în locuri altfel greu incorporabile plus rol de răcire pentru bandă.

Să o luăm pe rând cu fiecare grupă de profil LED si unde le putem folosii:

Profil LED aluminiu de suprafață

 

profil aluminiu banda led profile de aluminiu benzi led ledia.ro

Acest model de profil aluminiu pentru bandă LED  se montează pe orice suprafață, acolo unde dorim să iluminăm sau să accentuăm un spatiu/ zonă.

Nu sunt necesare lucrări extra sau modificări în locul unde se dorește montat, cu simpla prindere a clemelor pentru profil ( incluse cu fiecare profil) montajul este aproape finalizat. Ca și exemplu avem foarte multe cereri pentru iluminatul blatului în bucătării, montate direct pe corpurile superioare ale mobilei, se fixează profilul cu bandă dublu adezivă (sau cleme) se segmentează la lungimea dorită, introducem banda cu LED, alimentăm și gata în profil și gata. 

Modelele noastre de profil aluminiu pentru suprafață sunt de diferite dimensiuni: pentru montaj plan, pentru colturi, pentru balt sau treceri dintr-o zonă in alta. 

 

Profil aluminiu bandă LED de incorporat

profil banda led incorporat incastrat pentru banda led ledia.ro 

 

Aceste modele sunt gândite pentru incorporarea lor în gips carton, pal, beton sau mobilă. Partea de sus ( cea vizibilă) este special gândită să acopere tăietura sau marginile materialului în care l-am incorporat si rezultatul este unul 

Pentru mobilă este necesar ca la atelierul de tâmplărie sau fabricantul să facă un canal si frezare direct in lemn sau pal după specificațiile si dimensiunea exactă a profilului. Pentru acest pas recomandăm tot timpul achizitia profilului si ulterior frezare.

Modele foarte solicitate sunt cele dedicate montajului in placa de gips carton / rigips. Prevăzute pentru rigips de 9 sau 12mm se incastrrează direct intre plăcile de rigips si se finisează cu glet exact panâ in marginea lor, la final efectul este spectaculos.

Profil aluminiu pentru bandă LED de colt

 profil aluminiu banda led colt profile benzi led ledia.ro

O categorie foarte căutate este cea a profilelor de colț. Se folosesc pentru conturarea și punerea în valoare adiverselor zone , de exemplu: balustradă, contratreaptă, sub tejghea, contur tablouri, scafe, mobilier comercial și vitrine, expozitoare. Locul unde se doresc montate nu necesită pregătire extra, se lipește, se fixează în cleme sau șuruburi, banda LED se lipește și se alimentează. Montajul este gata.

Montajul benzilor cu LED în profil de aluminiu

 cum montex banda led in profilul de aluminiu blog ledia.ro

Primul pas după montarea profilului de lauminiu este curățarea interiorului a zonei de montaj foarte bine, După montaj, manipulare sau inclusiv găurire pot ramane urme de adeziv, pilitură de fier sau mizerie, o curățare corectă care ia 1-2 minute maxim ne scapă de probleme ulterioare, cum ar fii incalzirea pe zone in exces unde nuse face contact corect, sau miros urat in cazul ramasitelor de reziduri.

Benzile cu LED sunt de 3 tipuri, 12V, 24V si 230V ca ;i alimentare. Pentru cele de 12V putem face trasee scurte , 5-10 metri maxim inseriate. Pentru cele de 24v putem avea trasee de 20m inclusiv. Pentru 230V nu suntem limitati de lungimea benzii dar acolo apar alte posibile probleme pe care le detaliem tot la noi pe blog dar intr-o altă postare. 

Calculati pe cat posibil să nu fie necesar să segmentati benzile si să evitati pe cat posibil să faceti trasee scurte si cu multe imbinări. Pentru colturi se pot folosii fie cleme de colt fie cositorire. Banda cu LED este destul de flexibilă, permite in anumite profile mai late dublarea ei la colturi fără prea mult efort. 

Dacă înseriem mai multe segmente de profil , de exeplu o lungime de 4 metri, fixăm profilul si banda o introducem în profil dintr-o singură bucată. Toate profilele vin cu capace

Profilul de bandă LED vine în segmente standard de 2m cele mai comune, dacă pentru proiectul nostru nu avem nevoie de lungimile stadard, se pot tăia și aluminiu și difuzorul exact la dimensiunea necesară. Faceți tăieturi drepte ca să se potrivească la final si difuzorul și terminatiile de preferat cu un circular cu panză pentru metal. 

Vă mulțumim pentru vizită pe site și pentru că citiți acest blog. Ne bucură că am ajuns la  200.000 de vizite doar pentru blog în ultimii 7 ani. 

 

*Restul pozelor sunt poze pentru materialele din stocul Ledia.ro si aparțin ledia.ro și parteneri.

Articolul anterior Iluminat Festiv Cu Leduri
Articolul următor #LEDFRIDAY 2018 - BLACK FRIDAY ILUMINAT LED

Lasă un comentariu

Toate comentarile trebuie aprobate de colegii noștrii.

*spații obligatorii de completat