website Treci direct la conținut
Ghid Complet Pentru Alegerea Corectă a Profilului De Aluminiu Pentru Bandă Led + Trucuri Montaj - ledia.ro

Ghid Complet Pentru Alegerea Corectă a Profilului De Aluminiu Pentru Bandă Led + Trucuri Montaj

Salutare și bine te-am găsit pe blog-ul nostru. Ne-am gândit că ar prinde bine o postare  pe blog-ul nostru despre profilul de aluminiu pentru bandă LED, la ce este bun și ce putem realiza cu el.

Există un interes tot mai mare în utilizarea și incorporarea profilelor pentru bandă LED din aluminiu în diverse proiecte.

Se pot folosii in:

  • bucătărie
  • mobilier
  • baie
  • tavan
  • garaj
  • podea
  • tablouri
  • firme luminoase
  • pereti
  • și lista poate să continue, imi place să spun că ține de imaginația noastră să găsim locul potrivit.

Pentru fiecare loc trebuie să găsim și modelul potrivit, pentru că există o cantitate destul de mare de modele, unele cu întrebuințări generale altele specifice.

Pe site-ul nostru avem modele de incorporat, de montat pe suprafață, pentru colț, flexibile, pentru sticlă  sau duble. Dacă nu găsești un model care se potrivește, contactează-ne , lucrăm cu cel mai mare producător din Europa, cu siguranță găsim modelul de profil LED aluminiu pentru bandă, care ți se potrivește. 

Profilul de aluminiu are dublu rol: cel estetic și cel tehnic. Estetic pentru că poate înfrumuseța proiectul nostru și tehnic pentru că montăm mai ușor banda în locuri altfel greu incorporabile, plus rol de răcire pentru bandă.

Să o luăm pe rând cu fiecare model și să vedem unde se poate monta. 

 

Profil LED aluminiu de suprafață

 

 

profil led aluminiu banda led montaj suprafata

Acest model de profil aluminiu pentru bandă LED  se montează pe orice suprafață, acolo unde dorim să iluminăm sau să accentuăm un spatiu/ zonă. Nu este nevoie de lucrări extra sau modificări în locul unde se dorește montat, cu simpla prindere a clemelor pentru profil ( incluse cu fiecare profil) montajul este aproape finalizat. Ca și exemplu avem foarte multe cereri pentru iluminatul blatului în bucătării, montate direct pe corpurile superioare ale mobilei, se fixează profilul cu bandă dublu adezivă (sau cleme) se segmentează la lungimea dorită, introducem banda cu LED, alimentăm și gata în profil și gata. 

Modelele noastre de profil aluminiu pentru suprafață sunt de diferite forme, slim cu doar 8mm grosime, mai adânci cu 17mm grosime sau mai late, profile în care putem introduce 2 sau 3 rânduri de bandă LED dacă dorim un iluminat extra. 

profil led aluminiu bandă led ledia.ro sectiune in profil modele de suprafata

Profil aluminiu bandă LED de incorporat

 

profil aluminiu banda led de incorporat ledia.ro sibiu romania

Aceste modele sunt gândite pentru incorporarea lor în gips carton, pal, podea sau mobilă. Partea de sus ( cea vizibilă) este special gândită să acopere tăietura sau marginile materialului în care l-am incorporat.

Pentru mobilă este necesar ca la atelierul de tâmplărie sau fabricantul să facă, după specificațiile dv acest canal. 

Pentru gips carton este mai simplu, se poate face în situ, la fel și pentru pereți placati cu piatră, mdf, sau alucobond. Și aceste modele se diferențiază prin grosime , adâncime sau tipul de capace. Toate modelele sunt disponibile pe site.

 

profil aluminiu banda led de incorporat ledia.ro sibiu

Profil aluminiu pentru bandă LED de colț

 

profil aluminiu banda led colt profil corner led strip ledia.ro sibiu

O categorie foarte căutate este cea a profilelor de colț. Se folosesc pentru conturarea și punerea în valoare adiverselor zone , exemple curente : balustradă , contratreaptă, sub tejghea, conturi tablouri, scafe, mobilier comercial și vitrine, expozitoare. Locul unde se doresc montate nu necesită pregătiri extra. Se lipește, se fixează în cleme sau șuruburi, banda LED se lipește și se alimentează. Montajul este gata.

profil led colt profil aluminiu banda led colt ledia.ro sibiu

 

Montajul benzilor cu LED în profil de aluminiu

 

cum montam montaj profil aluminiu pentru banda led ledia.ro sibiu

Primul pas este pregătirea benzi cu LED. Majoritatea modelelor au un plastic sau tub termocontractabil la capătul benzilor. Trebuie îndepărtat total pentru a vedea firele care sunt lipite pe pcb ( vedeți imediat de ce facem asta)

Profilul de aluminiu se pregătește pentru montajul benzilor. Dacă se lipește sau se fixează cu un adeziv, banda se poate monta prima dată in profil. Dacă profilul se fixează cu suruburi, prima dată fixăm profilul la locul lui și după trecem la lipirea benzi LED.

 

cum montam montaj profil aluminiu banda led ledia.ro sibiu

 

Dacă înseriem mai multe segmente de profil , de exeplu o lungime de 4 metri, fixăm profilul si banda o introducem în profil dintr-o singură bucată. Toate profilele vin cu capace / terminații. Una dintre ele are o gaură pin care trecem firele înainte de a le conecta la sursă sau controller , in partea opusă, unde se termină banda, nu trebuie să faceti nimic.

Aplicați capacele de final și testați cu tensiune că banda finționează corect. Închidem profilul cu difuzorul inclus. 

Profilul de bandă LED vine în segmente standard de 1m sau 2m, dacă pentru proiectul nostru nu avem nevoie de lungimile stadard, se opoate tăia și aluminiu și difuzorul exact la dimensiunea necesară. Faceți tăieturi drepte ca să se potrivească la final si difuzorul și terminașiile.

 

 

Vă mulțumim pentru vizită pe site și pentru că citiți acest blog. Ne bucură că am ajuns la  80.000 de vizite doar pentru blog în ultimii 2 ani. Este clar că postăm aici lucuri de calitate și vom continua să scriem.

*Poze pentru montaj preluate de pe SBL.COM  - partener LEDIA.RO USA

*Restul pozelor sunt poze pentru materialele din stocul Ledia.ro si aparțin ledia.ro și parteneri.

Articolul anterior Iluminat Festiv Cu Leduri
Articolul următor #LEDFRIDAY 2018 - BLACK FRIDAY ILUMINAT LED

Lasă un comentariu

Toate comentarile trebuie aprobate de colegii noștrii.

*spații obligatorii de completat