Treci direct la conținut
8 motive să folosești LED pentru iluminat stradal drumuri, parcuri & interesecții - ledia.ro

8 motive să folosești LED pentru iluminat stradal drumuri, parcuri & interesecții

Iluminarea strazilor este o necesitate importanta indiferent de mediul in care ne aflăm, mediul rural sau mediul urban, iar lipsa unui iluminat public corespunzător poate creea neplăceri pentru participanții la trafic sau pietoni.

Pe lângă siguranța oferită de un iluminat corect, factorul economic este și el foarte important. Pentru administrația locală factura pentru iluminatul public este parte importantă din bugetul local.

Noile corpuri de iluminat cu led indeplinesc cele mai inalte criterii de economisire si de iluminat eficient al drumurilor,contribuind activ la econimisirea energiei electrice urbei.

Lampile stradale cu led sunt ideale pentru a asigura iluminatul drumurilor publice,parcurilor,parcarilor,spatiilor de joaca,pistelor de biciclete etc.

Se pot monta individual sau in grupuri pentru a spori volumul de lumina,oferind in acelasi timp o distributie uniforma a luminii,fiind dotate cu mai multe leduri tip SMD de ultima generatie

Corpurile cu Led pentru iluminatul stradal au o greutate mica si o protectie impotriva umiditatii,putand fi folosite si la temperaturi extreme si au rezistenta la socuri si vibratii.

 

Principalele avantaje ale Iluminatului Led stradal sunt:

 

1. Consumul redus de energie.

Tehnologia LED in materie de iluminat este cunoscuta pentru faptul ca are un consum foarte mic de energie,iar aceste lampi pentru iluminatul stradal pot economisi pana la 40%-80% din factura de energie.

Asadar alegea lor pentru iluminatul stradal ar fi cea mai potrivita si convenabila variantă mai ales că prețul pentru energia electrică este în continuă creștere. 

2.Lumina puternică

Un bec de sodiu are o eficiență per watt consumat aprox 75 lumeni.

Pentru LED-urile stradale standardul este de la 120 lm/watt in sus. Avem modele pe site cu o eficiență luminoasă de peste 180 lm/w

 

3 .Durata de viata ridicata si costuri de intretinere reduse

Lampile led au o durata de functionare de peste 20.000 -30.000 deore,iar costurile de inlocuit sau de reparat sunt mult mai mici (cu până la  60%) in comparatie cu lampile clasice.

Calitatea foarte buna a materialelor si tehnologia moderna a corpurilor de iluminat cu led permit in timp o rezistenta de lunga durata,asa ca nu vor exista costuri multe de intretinere.

Corpurile de iluminat stradale au un grad de protectie ridicat IP65 plus  un standard IK08 minim ceea ce se asigura protectie totala contra patrunderii prafului sau a apei.

Lampile led stradale functioneaza la capacitate maxima,iar designul lor este conceput special sa reziste conditiilor meteorologice deosebite iar spre deosebire de alte corpuri de iluminat,raman stabile si functionale chiar si in conditii de inghet.

 iluminat stradal pentru orase lampi solare stradale led tradal proiector stradal ledia.ro

4.Indice de redare a culorilor ridicat

Indicele de redare a culorilor reprezinta capacitatea unei surse de lumina de a reproduce culorile obiectelor intr-un mod cat mai aproape de realitate.

Redarea corecta a culorilor ajuta conducatorii de autovehicule sa recunoasca potentialele pericole aflate pe traseu.

 

5.Pornire si oprire rapida 

Timpi de pornire si oprire instananee cumparativ cu lampile fluorescente,care au descarcari de intensitate,vapori de mercur si necesita un timp mai indelungat pentru a se aprinde la maximum intensitatiii lor.

Pornirea se face instant,atingand maximul intensitatii lor in ce mai scurt timp.

 

6.Nu contin substante daunatoare 

Lampile cu led-uri pentru iluminatul stradal respecta certificatele RoHS,nu contin mercur sau plumb si nu elibereaza gaze toxice daca se deterioreaza.

Ca urmare materialele din care sunt confectionate corpurile de iluminat sunt mult mai prietenoase pentru mediu si pentru sanatatea oamenilor.

 

 

Efectul iluminatului stradal cu led poate sa va ajute la amplififcarea aspectului placut al oraselor sau comunitatilor punand in valoare centrele comerciale sau culturale.

 

7.Reciclabile 100%

Pe lângă beneficiile enumerate ale tehnologiei LED, cum ar fi consumul redus de energie, eficienta ridicata,durata de viata foarte lunga,rezistente la vibratii,Lampile de iluminat stradale sunt reciclabile 100%, fiind realizate din materiale prietenoase cu mediul inconjurator.

iluminat stradal solar lampi solare stradale

 

8. Gamă variată de modele

CPoți alege între modele alimentate la 230V on-grid sau dacă nu proiectul nu permite poți elege unul dintre modelele cu panou solar și încărcare solară.

Pentru modelele cu incărcare solară costul inițial comparativ cu costul unei lămpi LED alimentate la 230V este mai mare dar nu produce nici un fel de cheltuială pe parcursul vieții utile.

 

 

Articolul anterior Cum se monteaza banda LED? Update 2022 - Ledia.ro
Articolul următor Beneficii Pentru Iluminatul Comercial Cu Proiectoare Led Pe Sină.

Lasă un comentariu

Toate comentarile trebuie aprobate de colegii noștrii.

*spații obligatorii de completat